chrome firefox opera safari iexplorer

У 2014 українці в 50 разів більше клопотали про отримання притулку в Польщі

19 січня 2015 о 17:09

Польща у 2014 році отримала від громадян України близько 2,3 тис. клопотань про надання притулку, що в 50 разів більше, ніж у попередньому році.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на дані Польської адміністрації у справах іноземців (UDSC).

Для порівняння – в 2013 році до Польщі надійшло 46 таких клопотань.

Українці посіли друге місце за кількістю поданих заявок про притулок після громадян РФ чеченської національності, котрі залишились традиційними лідерами серед іноземців, що просили притулок у Польщі.

UDSC вже розглянула більше тисячі заявок, котрі подали українці, але згоду на перебування у Польщі в рамках процедури надання статусу біженця отримали 17 громадян України.

У майже 650 випадках польська адміністрація видала негативне рішення, а 370 справ було залишено без розгляду

За даними UDSC, кількість заявок від українців про надання притулку зменшилася в останні два місяці минулого року після того, як у жовтні сягнула рекордного за весь рік місячного показника в понад 300 таких прохань.

За перші два тижні поточного року такі заявки подали трохи більше 60 громадян України.

Найчастіше притулку в Польщі просили мешканці Донбасу та окупованого у березні Росією Криму.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути