chrome firefox opera safari iexplorer

У «Жовтні» відкрили продаж квитків на майбутні сеанси

16 січня 2015 о 08:40

У кінотеатрі «Жовтень», який постраждав від пожежі три місяці тому, було відкрито продаж квитків на майбутні кіносеанси.
Про це йдеться на офіційній сторінці кінотеатру «Жовтень» у Facebook.

Таким чином організатори акції хочуть підтримати відновлення кінотеатру. «Уже відкрито продаж благодійних квитків на майбутні сеанси у „Жовтні“ (знижка на відповідну суму на будь-який сеанс в майбутньому)! Підтримаємо відновлення улюбленого кінотеатру разом!», — повідомляється на сторінці «Жовтня».

Як відомо, увечері 29 жовтня у кінотеатрі сталася пожежа. Вогнем було знищено дах на площі 300 кв. м. Жертв та постраждалих немає.

Збиток від пожежі оцінюють у 7 мільйонів гривень

Після пожежі було порушено кримінальне провадження за статтею про навмисне знищення/пошкодження майна шляхом підпалу.

Однією з версій події очевидці називають продовження неодноразових спроб виселити «Жовтень» з даного приміщення. Навколо приміщення на вул. Костянтинівській протягом останніх років тривали суперечки і судова тяганина.

Міністр культури Євген Нищук наголосив, що пожежу в кінотеатрі «Жовтень» необхідно розцінювати, як спробу рейдерського захоплення.

1 листопада голова МВС Арсен Аваков повідомив, що міліція затримала двох осіб, які підпалили залу кінотеатру «Жовтень».

За словами радника голови МВС Антона Геращенка, вони своєю витівкою нібито хотіли продемонструвати негативне ставлення до фільмів ЛГБТ-тематики.

Паліїв посадили під домашній арешт.

Згодом Прокуратура перекваліфікувала кримінальну провадження щодо двох молодих людей, які вчинили підпал кінотеатру «Жовтень», зі «знищення майна» на «хуліганство».

Чиновники досі не визначили замовника відбудови приміщення кінотеатру, який перебуває у комунальній власності.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути