chrome firefox opera safari iexplorer

Найстаріший кінотеатр Києва позбавляють приміщення

11 жовтня 2013 о 15:35

Київська влада знову відмовила продовжувати договір на оренду приміщення кінотеатру Жовтень, що розташований на Подолі. Колективу одного з перших кінотеатрів столиці погрожують виселенням через суд.

Керівництво Жовтня інформує, що начальник департаменту комунальної власності Києва Дмитро Парфененко письмово повідомив, що київська міська громада розглядає можливість виселення кінотеатру через суд через те, що до 20 вересня нібито не була надана незалежна оцінка майна, повідомляє Сегодня.

Документи були подані у вчасно, однак влада не прийняла їх, заявили в кінотеатрі, додавши, що на оцінку майна було витрачено близько 60 тисяч гривень.

Слід зазначити, що департамент отримав документи на переукладення договору оренди ще в грудні 2012 року.

«За законом про оренду їм давалося 15 днів для вирішення питання з Київрадою і відповіді по суті. Додатково зауважу, що за законом про оренду ми, як підприємство культури йдемо без конкурсу. На Київраду вони не подавали», — заявила директор Жовтня Людмила Горделадзе.

Нагадаємо, спроби міської влади позбавити кінотеатр приміщення робилися ще в липні. Крім того, в серпні директор кінотеатру Київська Русь повідомляв про рейдерське захоплення кінотеатру. За його словами, рано вранці державні виконавці з керівником департаменту культури КМДА, представниками КП Київкінофільм та правоохоронцями почали проводити опис майна кінотеатру.

Кінотеатр Жовтень був відкритий в 1930 році під назвою Дев'яте Держкіно. Це був перший кінотеарт в місті, розміщений в окремій будівлі, а також перший постреволюційний кінотеатр Києва. Сучасну назву кінотеатр отримав після війни.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути