chrome firefox opera safari iexplorer

Кінотеатр «Ленінград» страйкує через нового директора-льотчика

13 лютого 2012 о 11:01

Кінотеатр «Ленінград» не працює – колектив оголосив страйк через те, що без конкурсу та їхньої згоди закладу призначили нового директора.

Про це заявив голова постійної комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

За словами працівників кінотеатру, їхнє обурення викликало те, що новий очільник закладу не має жодного досвіду роботи ні в кінотеатрах, ні в галузі кінематографії взагалі.

Тому колектив «Ленінграду» просить провести відкритий конкурс на посаду керівника кінотеатру.

«Скандали навколо керівництва кінотеатрів виникають не вперше. Але кінотеатр „Ленінград“ певною міро найбільш багатостраждальний, оскільки спроби змінити досвідчених керівників на „своїх“ людей без належної фахової підготовки тривають постійно», — зазначив Бригинець.

За його словами, питання призначення керівника закладу постало ще на початку 2011 року у зв’язку із не продовженням контракту з багаторічним керівником І. Богорською, який теж супроводжувався обуренням колективу.

У січні минулого року Головне управління культури призначило в. о. керівника кінотеатру «Ленінград» співробітник закладу В. Руденок.

Напередодні, 9 лютого 2012 року трудовий колектив кінотеатру з подивом дізнався, що згідно з розпорядженням Леоніда Черновецького від 02 лютого 2012 року на посаду директора призначений А. Цвєтков (без проведення конкурсу та згоди колективу).

Як повідомили в кінотеатрі, новий директор є льотчиком за освітою і не має досвіду роботи в галузі культури взагалі.

Під час офіційного представлення новий керівник заявив, що працівники кінотеатру будуть звільнені щонайпізніше за півроку.

Наразі у кінотеатрі «Ленінград» припинена демонстрація фільмів. Діяльність закладу призупинена на невизначений термін.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути