chrome firefox opera safari iexplorer

Як учасникам АТО отримати пільги: інфографіка

30 січня 2015 о 09:08

60% повісток розіслали в перший тиждень 4-ї хвилі мобілізації, повідомляє Міноборони України. Другий етап буде оголошено орієнтовно у квітні і він триватиме 60 днів. У червні розпочнеться третій етап, який триватиме також 60 днів.

Всі військовослужбовці, які відправляються в зону бойових дій на Донбасі, а також члени їхніх родин можуть розраховувати на гарантований законодавством соціальний захист.

Верховна Рада прирівняла бійців на Сході до учасників бойових дій. На них, згідно із законом «Про статус ветеранів війни, гарантію їх соціального захисту», поширюються наступні пільги: безкоштовне отримання ліків за рецептом лікаря, санаторно-курортне лікування, 75% знижка на квартплату і послуги ЖКХ, а також на газ. Загалом учасники антитерористичної операції мають право на 13 видів соціальних гарантій і пільг.

Для отримання пільг військовослужбовець (або його родина) повинні оформити відповідні документи, пише Укрінформ.

Розроблені спільними зусиллями фахівців Укрінформу та Генштабу ЗСУ інформаційні матеріали з питань соціального захисту військовослужбовців та членів їхніх родин сприятимуть відповідній роз'яснювальній роботі.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути