chrome firefox opera safari iexplorer

Хто відправляє валентинки в АТО

16 лютого 2015 о 14:10

Теплі шкарпетки, картки для поповнення мобільного, шоколад, горішки, сухофрукти, цигарки – киянка Анна перелічує обов’язкові складові подарунка військовим до дня святого Валентина.

подарунки
Киянка Анна разом з форумчанками відправила до зони АТО 79 подарунків

Анна відправила до зони АТО 79 подарунків солдатам, яким вона регулярно телефонує. Пакунки збирає разом з іншими жінками, з якими спілкується на інтернет-форумі.

«Вони всі іменні… — на конкретне ім’я писали лист, вкладали валентинку, невеликий подарунок-сувенір, щось невеличке, що можна носити з собою, і щось смачненьке-солоденке»,- розповідає Анна.

Жінка називає подарунки – «скринями з казками», оскільки кожна з дарувальниць вкладала в них щось на свій розсуд.

«Вони повністю набиті – під зав’язку. Кожну щілину забивали – клали жувальні гумки, розсипом клали цукерки, щоб, не дай Бог, не було порожнього місця», — каже Анна.

Серед подарунків є сердечка-сувеніри, вироби ручної роботи: «Одна дівчина в’яже гачком – вона зробила дуже гарну ляльку. Хтось робить браслети».

Анна допомагає військовим з 95 бригади Збройних сил, де з березня служив її чоловік. Він повернувся додому після контузії і поранення, і тепер жінка продовжує підтримувати військових, які залишилися воювати.

«Я з цими хлопцями на війну пішла, і я з ними її закінчу», — каже Анна.

У подарунках на день святого Миколая жінки передавали військовим іконки святого, на Новий рік – вітальні листівки, а тепер — валентинки.

«Ми їм освідчувались у коханні, розповідали, як ми їх чекаємо, як ми їх любимо, як ми за них молимось і як ми хочемо, щоб вони швидше повернулись до мирного життя і в них було те кохання, яке їм хочеться», — розповідає Анна про зміст валентинок.

валентинки
Коробка для валентинок у магазині в Києві

Інша киянка, теж Анна, збирала валентинки для батальйону Нацгвардії і прикордонників. Вона є співзасновницею доброчинної організації Velvet Hearts, яка допомагає переселенцям.

Анна розповідає, що в такий спосіб вони хотіли показати воякам, що їх люблять та чекають не тільки рідні, а й інші люди.

коробка для валентинок
Один лист прийшов від дівчини з Іспанії
«

Всі знають, що нашим хлопцям там потрібна моральна підтримка», — каже жінка.

Від початку місяця всі охочі могли написати листи та залишити їх у скриньках, з яких послання виймуть і передадуть військовим.

«Є листи і від діток, і від гарних дівчат… Є дуже теплі, дуже гарні фотографії – де в вишиванках цілі сім’ї, хтось з маленькими діточками…», — розповідає благодійниця.

Валентинки для АТО
Валентинки для військових, які зібрала київська благодійна організація
«

Дуже по-теплому люди поставилися та надіслали нам і фотографії, і листи», — додає вона.

Валентинка з кавою

А у Львові разом з валентинками для військових збирають каву. Як розповіла координатор акції Христина, волонтери передадуть до АТО сотню упаковок кави, а також солодощі й інші потрібні солдатам речі.

валентинки
Такі патріотичні валентинки робили до свята у Львові
«

Ми просили додавати до валентинок солодкий презент, і солдати говорили, що їм дуже треба кави — тому в такий спосіб іще збираємо каву», — розповіла дівчина з Народної самооборони Львівщини, яка організовує акцію.

Військовим також передають печиво у вигляді сердечок і саморобні валентинки, зшиті чи склеєні власноруч під час майстер-класів. Усі охочі могли прийти в музей народної архітектури «Шевченківський гай» та зробити, приміром, флісове м'яке сердечко у жовто-блакитних кольорах.

За словами волонтера, в неї вже назбиралось півтисячі сердечок. На свято подарунки передадуть військовим 24 та 80 бригад.

«Ми вирішили в такий спосіб підтримати солдатів, щоб вони знали, що про них пам'ятають та їх люблять», — розповіла Христина.

Джерело: bbc
Розділи: Суспільство

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути