chrome firefox opera safari iexplorer

Мінімальна зарплата в Україні вже нижча, ніж у Замбії і Гані

24 лютого 2015 о 15:56

Після чергового падіння гривні мінімальна зарплата в Україні установила антирекорд. 1 218 гривень — це тепер менше 43 доларів, пише «Сегодня».

Навіть у бідних Бангладеш, Гані та Замбії отримують на 4 долари більше. Значно багатші жителі Лесото, Гамбії і Чаду. Там «мінімалка» досягає 51 долара.

Для порівняння, найвища мінімальна зарплата у світі — в Австралії. Там робітник отримує не менше 2 700 доларів.

Як повідомляв УНІАН, розмір мінімальних зарплати і пенсії зросте з 1 грудня 2015 року в середньому на 13%, заявив у ефірі одного з телеканалів міністр соціальної політики України Павло Розенко.

«Треба розуміти, що соціальна політики і пенсійна політика – це похідна. Похідна від стану економіки, від заробітних плат. Я не хотів би говорити про те, що ось колись стабілізується економіка, тоді… (ми зможемо підвищити пенсії — УНІАН). Ситуація в економіці дійсно непроста, практично три роки у нас падіння економіки, при цьому пенсійні виплати виплачуються в повному обсягу, — сказав Розенко. — І ми не зупиняємося, ми не говоримо, ось, економіка не працює – ми нічого зробити не можемо. Ні, ми проводимо реформи. Ми чітко сказали, що наслідком реформ має стати збільшення пенсії, заробітних плат. Ми запланували, і в бюджеті це зафіксовано, що з 1 грудня 2015 року передбачається збільшення прожиткового мінімуму, мінімальних пенсій, мінімальних зарплат в Україні на 13%».

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути