chrome firefox opera safari iexplorer

Спочатку безвізовий режим з ЄС діятиме тільки для власників біометричних паспортів

10 лютого 2015 о 15:59

У разі, якщо Євросоюз вирішить скасувати візи для громадян України, безвізовий режим буде стосуватись лише власників біометричних паспортів. Про це заявив сьогодні в Києві посол Польщі в Україні Генрик Літвін, повідомляє українська служба Радіо Свобода.

«Можливий безвізовий режим буде встановлений для власників біометричних паспортів. Тобто, громадяни України, в яких не буде біометричних паспортів, й які будуть зацікавлені у поїздках у шенгенську зону, будуть далі звертатись за візами до консульств. Перед нами перехідний період, в якому частково буде безвізовий режим, а частково візи будуть залишатись», – пояснив Літвін.

За словами посла, минулого року консульські установи Польщі в Україні видали понад 830 тисяч віз, з них понад 270 тисяч – національні польські візи. Найбільшу кількість віз – понад 350 тисяч – видало консульство Польщі у Львові.

До того ж, як зазначив Літвін, щодня українсько-польський кордон перетинають десятки тисяч українців у рамках малого прикордонного руху.

Посол також повідомив, що Варшава не збільшуватиме кількість консульських співробітників в Україні, хоча навантаження на консульства збільшується. На думку дипломата, з надмірним навантаженням треба боротися перш за все збільшенням частки багаторазових віз.

Джерело: wz.lviv.ua
Розділи: Туристичні новини