chrome firefox opera safari iexplorer

Януковича позбавили звання президента

04 лютого 2015 о 14:01

Верховна Рада України ухвалила за основу та в цілому законопроект про позбавлення екс-президента України Віктора Януковича звання президента. За відповідний законопроект №1883 проголосували 281 народний депутат, — передає Еспресо.TV.

Авторами законопроекту є народні депутати Олег Ляшко, Сергій Скуратівський, Юлія Тимошенко та Андрій Тетерів.

«Завдання — не лище позбавити Януковича звання президента, а й притягнути всю цю банду до кримінальної відповідальності», — заявив один з авторів Олег Ляшко.

Нагадаємо, 30 січня у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 1883 про позбавлення Віктора Януковича звання президента України.

Зазначимо, що Янукович втік з України до Росії 22 лютого 2014 року в результаті масових акцій протесту.

Він написав заяву, що відмовляється від президентства. Однак пізніше Янукович у своїх заявах заявляв, що є легітимним президентом України.

Нещодавно Інтерпол оголосив його у міжнародний розшук.фразою: не тільки забрати звання президента, а й розстріляти. Я підтримую цю пропозицію. Розстріляємо, коли дістанемо з-під землі і приведемо на Майдан. Там, де він убивав людей, там він і закінчить своє собаче життя", — додав він.

«Але тільки за рішенням суду. Якщо потрібно для цього змінити закон, то треба буде це розглянути в парламенті», — додав Гройсман.

Як відомо, Янукович вступив на посаду президента 25 лютого 2010 року, а 21 лютого 2014 року, після розстрілу Майдану, він втік із Києва з родиною.

Джерело: volynpost.com
Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути