chrome firefox opera safari iexplorer

7 продуктів довголіття, доступних кожному

23 березня 2015 о 08:36

Запорукою довгого життя є хороше здоров'я. Щоб його таким підтримувати, потрібно дотримуватись ряду певних правих. До них можна віднести і правильне та збалансоване харчування.

Ось деякі продукти з тих, що мають бути в раціоні будь-якої людини, що стежить за своїм здоров'ям і хоче довго жити.

— Малина
Допоможе в боротьбі з діабетом. Ягода містить в собі рослинний пігмент, що підтримує утворення інсуліну та контролює рівень цукру в крові.

— Зелений чай
Мінімально одна чашка раз на два дні зменшує ризик захворювання раком кишечнику. Антиоксиданти пригнічують розвиток ракових клітин.

— Морква
У людей, що вживають велику кількість каротину (пігмент, що міститься у моркві), в 6 разів зменшується вірогідність розвитку раку шкіри.

— Варена картопля
Вживання калію (достатньо 400 г. вареної картоплі, але обов'язково картоплю їсти зі шкіркою)суттєво знижує тиск.

— Твердий сир
Сири Чеддер, Гауда чи Моцарелла понижають рівень рН, що запобігає появі пошкодженню зубів.

— Часник
Частинки, що входять до складу часнику, понижують вірогідність захворювання разом простати на 50%.

— Кава
Згідно з дослідженнями, чашка кави, це гарантований заряд бадьорості на півтора години як мінімум. Також, це джерело антиоксидантів, що запобігають розвитку хвороби Альцгеймера більш як на 60%.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути