chrome firefox opera safari iexplorer

Гаррі Каспаров: “Міфологія — найнебезпечніша зброя сучасності»

27 березня 2015 о 10:43

26 березня у КНУ імені Тараса Шевченка відбулася лекція відомого російського гросмейстера, громадського діяча та політика Гаррі Каспарова «Російська агресія в Україні в контексті світової політики». Перед численною аудиторією, під прицілом телекамер Каспаров розповів про власне бачення світових політичних процесів у ХХ столітті.

Він переконаний — найбільшу небезпеку для сучасного суспільства становлять міфи: що великі війни відійшли у минуле, що потрібно виправляти історичні несправедливості, що можна одним порухом руки перемальовувати кордони. Гросмейстер вважає, що політика анітрохи не схожа на шахи: вона більше нагадує покер, де можна виграти, блефуючи, зі слабкими картами на руках.

В ході лекції також була презентована книга Гаррі Каспарова. Книга "Торгівля страхом " — збірка вибраних політичних текстів Каспарова, раніше опублікованих на сторінках відомих аналітичних видань та інтернет-порталах в період з 2001 по 2015 рік. Розташовані в хронологічному порядку, ці статті дозволяють побачити не тільки логічний ланцюжок поворотних подій політичного життя Росії останніх років, але й простежити історію боротьби ідей , що визначила сучасний вектор внутрішньої і зовнішньої політики Російської Федерації . Велике місце в книзі приділено подіям в Україні останніх років.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути