chrome firefox opera safari iexplorer

Коли в Україну прийде справжня весна

30 березня 2015 о 09:58

Директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда сказав, що справжня весна прийде в Україну в другій половині квітня. «Період досить прохолодної погоди з опадами практично щодня в більшості регіонів України буде тривати досить довго, до кінця поточного місяця і, як мінімум, торкнеться ще першої декади квітня», – відзначив Кульбіда.

За його словами, у другій половині квітня істотно потеплішає «і прийде в Україну вже справжня весна».

Літо триватиме 4,5 місяці — з травня по 15 вересня. Правда, погода буде мінливою, жаркий час буде чергуватися з дощами і прохолодою. Перша половина вересня буде по-літньому теплою.

А з 27 вересня погода різко зміниться на осінню: сильні зливи, шквальний вітер. Перші заморозки у повітрі почнуться в середині жовтня, на грунті — з 13 листопада. Перші морози — з 24 листопада, а перший сніг піде на початку грудня. Також експерти прогнозують Україні хороший урожай — погода буде цьому сприяти.

 

Джерело: Факти
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути