chrome firefox opera safari iexplorer

МОН відкриє доступ до реєстру дипломів про освіту

11 березня 2015 о 11:33

Міністерством освіти і науки розроблено проект Порядку надання доступу фізичних та юридичних осіб до реєстру документів про вищу освіту. Відповідний документ оприлюднено на сайті Міносвіти з метою його громадського обговорення, повідомляє Освіта.ua.

Зокрема, розроблений документ встановлює механізм надання доступу фізичних та юридичних осіб до реєстру документів про вищу освіту Єдиної державної електронної бази з питань освіти з метою перевірки достовірності документів про вищу освіту.

Передбачається, що доступ до інформації, яка міститься у реєстрі документів про вищу освіту, здійснюватиметься на безоплатній та вільній основі.

Інформація щодо достовірності виданого документа про вищу освіту надаватиметься запитувачам на підставі запиту про надання відповідної інформації з реєстру.

Інформація про достовірність дипломів про отримання вищої освіти надаватиметься в електронному вигляді у формі інформації, що відображається у вигляді Інтернет-сторінки на веб-сайті реєстру або у вигляді виписки з реєстру у вигляді файлу, що надсилатиметься на адресу електронної пошти запитувача.

Запит про надання інформації про достовірність документів про вищу освіту подаватиметься запитувачами через веб-сайт реєстру. Реєстр не матиме доступу до документів про вищу освіту, що видані військовими навчальними закладами та військовими навчальними підрозділами вишів. Достовірність відповідних документів підтверджуватиметься військовими вишами.

Виписка з реєстру надсилатиметься на адресу електронної пошти запитувача протягом 3-х робочих днів після отримання запиту.

У разі відсутності або невідповідності у реєстрі інформації щодо прізвища, ім’я, по батькові, серії, номеру документа про вищу освіту, з інформацією, що міститься у запиті, запитувачі отримуватимуть відповідь про відсутність такого документа у реєстрі.

Громадське обговорення Порядку надання доступу фізичних та юридичних осіб до реєстру документів про вищу освіту триватиме впродовж наступного місяця. Проект документа доступний за цим посиланням.

Зауваження та пропозиції до зазначеного проекту зацікавлені особи можуть надсилати на адресу Міністерства освіти і науки України: пр. Перемоги, 10, м. Київ, 01135 або ministry@mon.gov.ua, а також на адресу Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва: вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011 або inform@dkrp.gov.ua.

Розділи: Новини освіти

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути