chrome firefox opera safari iexplorer

На скільки спорт продовжить життя

24 березня 2015 о 13:56

Якщо людина щотижня витрачає 2,5 години на заняття спортом (тобто приблизно по 20 хвилин на день), то при інших рівних обставин він проживе довше того, хто йде з лінню по життю. 
Так вважає вчений Ян Янссен з Королівського Університету в Онтаріо. Як повідомляє MedDaily, до таких висновків Янссен разом з колегами дійшов, проаналізувавши дані, отримані в ході досліджень National Health and Nutrition Examination Survey, National Health Interview Study mortality linkage і US Life Tables. 

У ході дослідження порівнювалася тривалість життя дорослих людей з різним рівнем активності. Активною вважалася людина, що займалася як мінімум 2,5 години на тиждень. 

Подібний режим дозволяв чоловікам додати до свого життя 2,4 року, а жінкам — приблизно 3 роки.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути