chrome firefox opera safari iexplorer

Швидка втома очей: як допомогти собі

19 березня 2015 о 19:56

Сучасне життя — це більше 10 годин на день за комп'ютером. Тільки подумайте, це більше, ніж ми спимо. Від такого ритму життя втомлюється наш організм і швидко втомлюються очі. Якщо ви постійно відчуваєте втому очей — слід звернути увагу чи не може це бути першою ознакою серйозного захворювання. 

Причини втоми очей можуть бути самими різними. Головні болі також можуть супроводжуватися втомою очей, зміна гормонального фону, старіння організму, перепади тиску. Також причиною можуть виступити такі захворювання: вегето-судинна дистонія, короткозорість, далекозорість, гайморит, риніт, кон'юнктивіт, і багато інших недуг. Точну причину зможе визначити тільки фахівець.

Знімуть втому очей наступні компреси:
Такий компрес можна робити під час перерви на роботі чи вдома. Пару тонких скибочок сирої картоплі помістіть на закриті повіки і потримайте 10 хвилин;

Візьміть два ватних диска. Змочіть диски в дуже холодній воді, прикладіть на повіки на 2 хвилини. Потім змочіть у теплій (але не гарячій) воді і повторіть процедуру. Зробіть так 6-7 разів по черзі. Такий контрастний душ допоможе швидко зняти втому з очей;
Не менш простий і доступний компрес з чайних пакетиків. Два чайних пакетика з чорним чаєм без добавок залийте окропом. Дайте пару хвилин настоятися і пустити корисний сік. Потім відіжміть патетики і прокладіть на очі. Полежте з ними 10-15 хвилин. Теж саме можна зробити з ромашкового чаю.
 
Зарядка для очей
Кожен з нас знає, як красиво і швидко розмахує метелик своїми крилами. Спробуйте повторити теж саме, якнайшвидше кліпаючи віями. Така вправа допомагає зняти напругу;

Уявіть перед собою величезний знак нескінченності. Кілька разів намалюйте його очима, а потім закрийте і поморгайте;

Повільно підніміть очі верх. Затримайте їх в одній точці на 2 секунди. Потім також повільно опустіть їх вниз. Повторіть вправу 15 разів. Голова при виконанні даної вправи повинна залишатися нерухомою.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути