chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні відзначають День Служби безпеки України

25 березня 2015 о 11:12

Свято встановлено в Україні «...ураховуючи заслуги Служби безпеки України у справі захисту державного суверенітету України, конституційного ладу, територіальної цілісності, законних інтересів держави, забезпеченні прав і свобод людини і громадянина...» згідно з Указом Президента України «Про День Служби безпеки України» від 22 березня 2001 року № 193/2001.

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман привітав співробітників та ветеранів СБУ з професійним святом, йдеться на офіційному сайті парламенту.

«У наші буремні часи самовіддане служіння кожного з вас рідній Вітчизні є запорукою надійного захисту національних інтересів нашої держави. Завдяки винятковому професіоналізму, почуттю громадянського обов’язку, патріотизму ви робите сьогодні все можливе, щоб убезпечити країну від проявів бандитизму, тероризму та зовнішньої загрози», – йдеться у вітанні.

Гройсман зазначив,що тільки протягом останнього року зусиллями СБУ унеможливлено десятки терактів, що готувалися ворожими силами на території України. Це тисячі врятованих людських життів.

«Сьогодні перед вами поставлена надважливе завдання – захист територіальної цілісності держави, а отже, і нашого з вами спокою. І ви гідно виконуєте свій службовий обов’язок. Іноді – ризикуючи своїм здоров’ям, а нерідко й ціною власного життя. Велика вам за це подяка!», – наголосив Гройсман.

Окремо він передав добрі слова і ветеранам, які щедро діляться своїм безцінним досвідом, що є таким потрібним у ці дні.

Голова ВРУ побажав працівникам СБУ мирного неба над головою, міцного здоров’я, нових успіхів заради нашої вільної України.

Джерело: ZIK
Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути