chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні День юриста України

08 жовтня 2014 о 10:02

8 жовтня правознавці відзначають День юриста України. Це свято з'явилося у зв'язку з виходом відповідного указу президента країни про внесення Дня юриста України в календар свят. Це відбулося в 1997 році.

День юриста України — професійне свято всіх, хто пов'язаний із захистом прав і свобод громадян України. Сьогодні роль юриста в правовій державі неоціненна. Ця професія важлива для утвердження демократичних цінностей в суспільстві, принципу верховенства права, для захисту інтересів кожної людини та підвищення загального рівня правової свідомості в країні.

На сьогоднішній день юристи працюють абсолютно у всіх сферах діяльності людини. Вони захищають права усіх верств населення. День юриста України відзначають в кожній державній структурі, комерційних установах — скрізь, де працюють юристи.

Професійну діяльність юристів України регламентує ціла низка законів, головний серед них — Конституція України. Саме вона закріплює усі права громадянина України та описує їх обов'язки перед суспільством.

День юриста України офіційно не є вихідним днем. Але традиційно 8 жовтня представників цієї професії вітають чиновники різного рангу.

Джерело: beyond.ua
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути