chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні в Україні відзначають День науки

22 травня 2016 о 13:13

У третю суботу травня в Україні відзначають професійне свято працівників науки — День науки. Це встановлено Указом Президента від 14.02.1997 № 145/97.

Науковий потенціал Україні вважається одним з найкращих в Європі. Українські вчені є авторами безлічі винаходів в різних областях науки. Науково-технічну діяльність регулює закон, прийнятий в Україні в 1999 році.

Нині в Україні працює Національна Академія Наук України (НАН України). Її утворили 27 листопада 1918 року. Тепер вона має 3 секції, 14 відділень, близько 170 інститутів та інших наукових установ, 1400 науково-дослідних інститутів та 330 вищих навчальних закладів.

В нас працюють понад 7 тис. докторів та 78 тис. кандидатів наук.

За статистикою, в установах, підконтрольних Національної Академії Наук України, працюють понад 35 тис чоловік. Найбільшими регіональними науковими центрами країни є Придніпровський, Донецький, Південний, Західний, Північно-Східний і Кримський центри.

Нагадаємо, Всесвітній день науки засновано ЮНЕСКО 2001 року. Офіційно свято називається «Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку». Його відзначають щорічно 10-го листопада.

Джерело: gazeta.ua
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути