chrome firefox opera safari iexplorer

Учні шкіл будуть вчити історію революції гідності та війни з Росією

16 березня 2015 о 12:49

Про це було повідомлено на засіданні робочої групи за участю заступника Міністра освіти і науки Павла Полянського, яке відбулося в Міносвіти.

Робоча група розробила для вчителів методичну брошуру обсягом близько 40 сторінок формату А4, а для учнів 11-х класів – додатковий параграф до історії України обсягом близько 25 сторінок. І методичний матеріал, і параграф містить значну кількість візуального матеріалу (фото, таблиці тощо), який, за задумом авторів, має посилювати інтерактивну функцію – спонукати учнів до обговорень.

Вже розпочато підготовку параграфу та методичного матеріалу до друку, а також до розміщення онлайн їхніх електронних версій (зокрема, на сайті МОН). Друк матеріалів здійснюватиметься винятково за громадської ініціативи та волонтерської підтримки небайдужих без залучення будь-яких бюджетних коштів. І друкований, і електронний формати навчальних матеріалів будуть цілком безкоштовними.

Електронні версії додаткових навчальних матеріалів про Революцію гідності та російсько-українську війну буде розміщено на сайті МОН одразу після їхньої презентації, що відбудеться найближчим часом.

Джерело: Cultprostir.ua
Розділи: Новини освіти

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути