chrome firefox opera safari iexplorer

Україна не контролює 409 км кордону з РФ, — прикордонники

05 березня 2015 о 15:06

Українські прикордонники наразі не контролюють 409 кілометрів кордону з Росією. Про це на прес-конференції повідомив помічник Глави Держприкордонслужби, прес-секретар Олег Слободян, передає кореспондент УНН.

“На даний момент неконтрольованими залишаються 409 кілометрів українсько-російського державного кордону”, — сказав він.

Як повідомлялося, внаслідок скасування Угоди про Малий прикордонний рух з Росією понад сто пунктів пропуску зупинять свою роботу. При цьому великі прикордонні пункти на україно-російському кордоні працюватимуть в штатньому режимі. Перетин кордону громадянами РФ може бути в міжнародних і міждержавних пунктах пропуску, тобто там, де прикордонний контроль здійснюється на загальних підставах.

В Україні є кілька угод про малий прикордонний рух з сусідніми країнами — з Польщиною, Словаччиною, Угорщиною.

Зазначимо, з 1 березня в’їзд росіян до України здійснюється лише за наявності закордонного паспорту.

Нагадаємо, на початку вересня минулого року на засіданні уряду було представлено план дій “Відновлення”. У рамках плану розпочато проект “Стіна”.

Прем’єр-міністр Аресний Яценюк підкреслив, що мова йде про повне переобладнання державного кордону між Україною і Російською Федерацією. На реалізацію проекту “Стіна” Уряд виділив 100 млн грн.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути