chrome firefox opera safari iexplorer

Валя Семеренко — чемпіонка світу у гонці з масовим стартом

15 березня 2015 о 16:10

Українка Валя Семеренко виграла чемпіонат світу з біатлону, що завершується в неділю, 15 березня, у фінському Контіолахті. Семеренко не було рівних у гонці з масовим стартом, де Валя пройшла усі чотири вогневі рубежі без жодного промаху.

Після двох етапів у стрільби лежачи, Валя Семеренко стабільно йшла в першій десятці з відставанням до 15 секунд. Темп гонки задавала білоруска Дарія Домрачева. На третій стрільбі диспозиція різко змінилася. Домрачева настріляла на два штрафних кола і Валя після першої стрільби стоячи пішла лідером. До четвертого вогневогу рубежу, на трасі, Семеренко, Пройсс та Хільдербанд постійно мінялися позиціями.

На завершальній стрільбі Валя знову б`є п`ять з п`яти, Пройсс промахується, а Хільдербранд стріляє повільно. В результаті після стрільби Семеренко випереджає Пройсс на 19.1 секунди. Німкеня зробила все, щоб інтрига в цій гонці не завершилася до останнього. Коли до фінішу залишалося 500 метрів відставання Пройсс було вже сім секунд. Але на фінішному відрізку українка не дала себе обійти і фінішувала першою, вигравши для України історичне перше золото чемпіонатів світу.

Бронзу на фініші виграла Карін Оберхофер, яка не дала себе обійти Дарії Домрачевій.

Ще одна українка — Ольга Абрамова фінішувала лише 28-ю припустившись шести промахів на вогневих рубежах.

Чемпіонат світу-2015 з біатлону

Контіолахті, Фінляндія

Жінки

Гонка з масовим стартом на 12,5 км

15 березня

1. Валя Семеренко (Україна) 34:32.9 (0+0+0+0)
2. Фрациска Пройсс (Німеччина) + 6.2 (0+0+0+1)
3. Карін Оберхоффер (Італія) + 12.6 (1+1+0+0)

...28. Ольга Абрамова (Україна) + 3:36.6 (2+1+2+1)

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути