chrome firefox opera safari iexplorer

Організатори Alfa Jazz Fest обіцяють прислухатися до ідей та порад львів'ян

04 квітня 2015 о 15:06

Організатори Alfa Jazz Fest разом із представниками міста та бойкотного руху дискутували, як згладити гострі кути, які виникли торік під час фестивалю. Нагадаємо, бойкотний рух закликав львів'ян ігнорувати джазове свято, мовляв організатор — «Альфа-банк» — російський бізнес, тож в час війни його підтримувати недоречно.

Alfa Jazz Fest проходить у Львові вже шість років. Цьогоріч фестиваль був під загрозою, після того як торік його закликали бойкотувати. Аби почути опонентів, організатори фестивалю запросили усіх до дискусії. Знову хочуть привезти у Львів джазменів світового рівня.

«Ми приїхали для того, щоб порадитись, як нам разом зберегти фестиваль у Львові», — пояснив старший радник «Альфа-банку» Роман Шпек. — «Ми повинні бути готові захищати рідний край, Батьківщину, але ми й повинні бути готові до того, що буде після війни, як ми будем розвивати нашу Україну».

Активісти бойкотного руху кажуть, що не проти фестивалю, а проти реклами російського бізнесу.

«Моя позиція є компромісною. Тобто я вважаю, що фестиваль потрібен, але він має пройти без комерційної реклами компаній, які мають російського власника. Якщо російському бізнесу хочеться інвестувати у Львів, то будь ласка, нехай інвестує, але якщо йому хочеться мати більше прибутку зі Львова, то після війни», — каже активіст бойкотного руху, викладач УКУ Отар Довженко.

Представники готельного та ресторанного бізнесу за Alfa Jazz Fest обома руками. Наплив туристів допомагає їм виживати у час кризи. За кілька днів фестивалю місто відвідує понад 40 тисяч гостей.

«Я думаю, що наш ворог хотів би, щоб ми сиділи в підвалах, щоб все було знищено і власне таку картинку показати світу. А ми показуєм світу  Україну, яка в непростий час має підтримку кращих музикантів. Тому що джаз — це є вільна музика», — висловив свою позицію міський голова Андрій Садовий.

Під час дискусії організатори врахували побажання та ідеї опонентів та прихильників музичного свята і пообіцяли спробувати їх втілити в життя.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути