chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні з'являться Сили спеціальних операцій

20 квітня 2015 о 17:15

У Генштабі України підтримали ідею створення окремої структури Сил спеціальних операцій (ССО — ред.), підпорядкованої Міноборони України.

Про це сказав начальник Управління спеціальних операцій Генштабу Сергій Кривонос під час прес-конференції, передає УНН.

“Я підтримую ту ідею, що Сили спецоперацій — це частина інформаційно-психологічних операцій і сили армійського спецназу, який є у складі Збройних сил”, — наголосив С.Кривоніс, підтримавши ініціативу неурядової організації Центру оборонних реформ щодо концепції створення Сил спецоперацій за американським зразком.

“Ми підтримуємо, що не варто вигадати нову модель, а, враховуючи обмеженість часу і фінансування, брати найкраще із досвіду інших країн”, — додав він.

Представник Генштабу наголосив на невідкладності створення ССО у даних умовах.

“У нас цейтнот у часі, тому потрібно якнайскоріше приступати до створення Сил спеціальних операцій і не займатися балачками, а конкретними діями”, — додав С.Кривоніс.

За його словами, робота із проведення спецоперацій наразі ведеться, але є “певне неспівпадання поглядів на кінцевий результат”, тому потрібно спростити шлях створення ССО.

Довідка

Сили спеціальних операцій США — активний та резервний компоненти військ спеціального призначення, які об’єднуються під командуванням Командування Сил Спеціальних Операцій США для виконання різнорідних спеціальних операцій.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути