chrome firefox opera safari iexplorer

У Лондоні покажуть документальне кіно про Україну

15 травня 2015 о 13:00

16 -17 травня в Лондоні глядачам буде представлена ​​програма Documenting Ukraine, складена з найкращих українських документальних фільмів різних років. Вона є спільним проектом Docudays UA та лондонського кінофестивалю Open City Docs. В прграмі показів короткометражки, присвячені подіям Євромайдану, фільм Сергія Буковського «Завтра свято», картина Максима Васяновича «Мама померла в суботу на кухні», класична робота Дзиги Вертова, фільм «Одинадцятий», показ якого відбудеться у супроводі живої музики: новий саундтрек до кінокласики виконає його автор Антон Байбаков.

«Для мене найважливіше, що англійський глядач побачить яскравий образ сучасної України. Британська публіка, на жаль, нічого про Україну не знає, тому для мене справою принципу було представити образ України та українського кіно у всій його глибині й багатогранності. Практично після кожного показу у нас заплановано спілкування авторів та організаторів фестивалю з глядачами, що, як мені здається, теж допоможе показати англійській аудиторії яскравий, живий, суперечливий образ сучасної України. Сподіваюся, наш фестиваль змусить англійців уважно поставитися до поточної ситуації в Україні, краще дізнатися її з усіх точок зору і все-таки сформулювати, принаймні для себе, те, що не артикулюється сьогодні в західному суспільстві: Україна потребує підтримки і розуміння і, звичайно, в нескінченного захоплення невичерпним талантом українських документалістів різних поколінь. В англійському суспільстві багато людей з симпатією ставляться до політики Росії. Сподіваюся, два дня знайомства з українською документалістикою, зародять в серцях британців щирі симпатію і прихильність до України», — розповів в інтерв'ю Майкл Стюарт, директор кінофестивалю Open City Docs.

 

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути