chrome firefox opera safari iexplorer

Керівництво Першого національного заборонило футбол в Україні

02 червня 2015 о 11:31

Перший національний не покаже матчі збірної України на Чемпіонату світу U-20 2015 року, що проходить в ці дні в Новій Зеландії. Причиною цього є наявність російської компанії «Газпром» у якості генерального спонсора турніру.

Генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія в коментарі «Футбол 24» підтвердив це: «Як генеральний директор НТКУ, я маю право на кінцеве рішення щодо закупівлі трансляцій. І це рішення звучить таким чином: «UA: Перший» не транслюватиме подію, генеральним спонсором якої виступає «Газпром Росії». Як громадянин України додам, що і збірна України, мені здається, мала б відмовитися від участі у цій події — якщо вже світовим спортивним організаціям бракує такту і міркування не приймати таке «спонсорство». Так, знаю: «наука, культура і спорт — поза політикою». Однак бувають часи, коли політика приходить в науку, культуру і спорт, не питаючи, чи хочуть вони цього. Такий час настав».

Подібне рішення керівництва НТКУ стало причиною для обурення численних українських фанів, які тепер не мають змоги спостерігати за досягненнями української молодіжної збірної на світовій футбольній арені.

На думку Миколи Томенка, віце-президента Національного олімпійського комітету України, керівництво Першого національного, м’яко кажучи, вчинило не професійно.

«Ура-патріоти з Першого національного, який, нагадаю, фінансується з державного бюджету, ОДНООСІБНО (суспільне мовлення як-не-як) заборонили показ в Україні на телебаченні молодіжного чемпіонату світу. Цей непрофесійний дитячий лемент про надпис «Газпром» на футболках збірної України називається не інакше як маразм! Спонсори чемпіонату згадуються лише на рекламних щитах і продукції організаторів чемпіонату, як і під час Ліги Чемпіонів, яку транслює весь світ і Україна (як відомо, «Газпром» теж там є спонсором)», — зауважує М. Томенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Окрім того, віце-президент НОКу нагадує, що наша збірна, потрапивши до фіналу Чемпіонату світу, зробила вагомий крок (до слова, Росія не пробилася до фіналу). «І тепер від державного Першого національного — такий «подарунок» вболівальникам футболу і футболістам за популяризацію українського спорту у світі?!», — обурюється М. Томенко.

На його думку, щодо справжнього патріотизму на «UA: Перший»: «краще б на каналі було менше Яценюка і УПЦ Московського патріархату, а більше — україномовних ведучих, української історії, культури, традицій та, звичайно, спорту — зокрема, українського футболу!»

Нагадаємо, сьогодні наша збірна розгромила Мьянму (6-0) і саме результат гри Україна-США визначить наше подальше місце в підгрупі. Такі високі результати збірної України, яка потрапила до фіналу, є свідченням стрімкого розвитку та популяризації українського футболу у світі.

«Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути