chrome firefox opera safari iexplorer

Коротко про туристичний Миргород

09 червня 2015 о 16:10

Знаменитий як бальнеологічний курорт. Стоїть на річці Хорол. Перші згадки — в XVI столітті. За легендою, здавна це зручне по розташуванню поселення знали як місце, де часто велися переговори про перемир'я. Миргород — батьківщина братів Рудченко, які стали відомими як письменники Іван Білик та Панас Мирний.

Пам'ятки:

  • Миргородський державний керамічний технікум імені Миколи Гоголя (вул. Гоголя, 146) є пам'яткою архітектури (побудований в 1896 році) і центром художньої кераміки в Україні;
  • збереглася Свято-Успенська церква (1887 рік, вул. Гоголя, 112);
  • середня школа № 1 ім. Панаса Мирного (колишня чоловіча гімназія, 1910 рік, вул. Гоголя, 173/1);
  • Центр естетичного виховання (колишнє Дворянське зібрання, 1909 рік, вул. Грекова, 5);
  • райдержадміністрація (колишня будівля Міської Думи, 1912 рік, вул. Гоголя, 12), залізничний вокзал (вул. Залізнична, 2);
  • скульптури літературних героїв Гоголя — роботи скульпторів Дмитра Коршунова та Володимира Голуба (набережна Миргородської калюжі), краєзнавчий музей (вул. Незалежності, 2).

Не забудьте покуштувати мінеральної води «Миргородська».

 

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути