chrome firefox opera safari iexplorer

Цьогорічний «Пробіг під каштанами» пройшов під гаслом «Україна понад усе»

01 червня 2015 о 16:48

«Україна понад усе» — з таким гаслом взяла участь у благодійному проекті «Пробіг під каштанами-2015» спільна команда Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» та ГО «Муніципальна ліга Києва».

Як і в попередні роки, дистанцію у 5 км учасники пробігу долали заради допомоги дітям з вродженими вадами серця: на кошти, зібрані під час «Пробігу під каштанами» буде придбано необхідне медичне обладнання та матеріали для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України.

Традиційним Пробіг є і для віце-президента Національного олімпійського комітету, засновника Фонду «Рідна країна» Миколи Томенка. За його словами, кожен учасник «Пробігу під каштанами» робить неоціненний вклад у рятування десятків дитячих життів.

«Крім того, в час російської агресії та військових подій на Сході, українці, кияни як ніколи мають бути згуртованими у своїх прагненнях та діях. Пробіг є однією з багатьох можливостей показати оточуючому світу єдність українців у боротьбі за життя і свободу, незламну волю до перемоги й миру. Саме тому на наших футболках написано «Україна понад усе»,- зазначив М. Томенко.

Проте він зауважив, що зміна традиційного місця старту та фінішу забігу (цього року «Пробіг під каштанами» стартував не з Хрещатику, а з Михайлівської площі) зіграли проти організаторів благодійного марафону. Пробігши дистанцію, М. Томенко зазначив, що йому з командою, як і решті командних учасників пробігу, було незручно стартувати та фінішувати на мінімальній площадці.

«До того ж, бруківка — не надто зручна для дітей та учасників-візочників. Тому наступний «Пробіг під катанами», який буде присвячений 25-річччю незалежності України, було би правильно і справедливо провести на Майдані незалежності, як це робилося у попередні роки», — додав він.

IMG_5113

IMG_5126

IMG_5059

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути