chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відбудеться «Медвін: Книжковий світ-2015»

05 червня 2015 о 08:00

5 червня 2015 року о 12-00 у Києві в одному з виставкових центрів столиці НСК «Олімпійський» відбудеться відкриття фестивалю книги і творчості «Медвін: Книжковий світ-2015» та Рукодільні витівки. Виставка-ярмарок триватиме протягом трьох днів з 5 по 7 червня включно.

У програмі урочистого відкриття вітальне слово від президента Української асоціації видивців та книгорозповсюджувачів Олександра Афоніна, організаторів дійства, музичні інсталяції від етноджазової співачки Марини Юрасової (Млади) та композитора і барабанщика Сергія Табунщика, а також привітання і презентація книг від Братів Капранових і видавництва «Зелений Пес», програма «Чисте Небо» (твори про мир) за участі відомих поетів і письменників, а також бардів Юрія Рудницького і Олександра Музики.

І це ще не все, на творчих майданчиках видавництв відбудуться зустрічі і автограф-сесії таких визнаних метрів українського слова, як Дмитра Павличка, Михайла Слабошпицького, Василя Рубана, Сергія Черепанова, Наталії Осьмак, Юрія Мушкетика, Бориса Гуменюка і його презентація книги «Вірші з війни»…

У рамках Книжкового світу відбудуться презентації художників-ілюстраторів і відкриття виставки робіт карикатуриста Геннадія Міхеєва «Парад шаржів», де представлені українські і світові політики, герої світу кіно… Ще однією родзинкою інтелектуального свята стане презентація поштових марок і листівок, створених як історично-художня реконструкція орнаментів горшків Кукутені-Трипільської цивілізації; презентація серії коміксів «Українські супергерої» від Лесі Воронюк і художника Софії Розуменко.

Також на відкритому майданчику свята «Медвін: Книжковий світ-2015» відбудуться козацькі розваги від Козацької фортеці і читання віршів під відкритим небом столиці, а також дефіле моделей і творчий перформанс від відомого художника-стиліста Антоніни Меркушевої «Подих весни»

Крім цього, в рамках заходу пройде виставка товарів для рукоділля і хобі та ручних робіт майстрів України Медвін: Рукодільні витівки" з безліччю майстер-класів, цікавих зустрічей, благодійним ярмарком та яскравими експозиціями.

Одночасно з виставками Медвін на вулиці приходитиме Український ярмарок, де можна буде придбати різноманітні товари українського виробництва, спробувати різні українські смаколики, взяти участь у майстер-класах, відвідати дитячий майданчик та взяти участь у концертній програмі.

Джерело: gazeta.ua
Розділи: Новини культури

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути