chrome firefox opera safari iexplorer

Український хореограф везе до Києва перфоманс, який зірвав овації у Франції

10 червня 2015 о 14:00

12 і 13 червня в Києві відбудеться прем'єра роботи молодого перформера-дослідника — Віктора Рубана — «Pul-tion-sa du coeur, po-tem qui le-par»/ «Пуль-ція-са серця, тм-ри який рит-гово». Подія відбудеться в Центрі Науки і Мистецтв «DIYA» на базі Національного Центру «Мала академія наук України», Кіностудія ім. О. Довженка (пр-т Перемоги, 44)

Віктор Рубан – хореограф-дослідник, перфомер, танцівник, куратор і тренер. Випускник практичної магістерської програми "EXERCE 11/13 — хореографічне дослідження і перфоманс "на базі Національного Хореографічного Центру в місті Монпельє (Франція) та Університету ім. Поля Валері (Монпельє 3).

«Pul-tion-sa du coeur, po-tem qui le-par» (інтерактивний дует) є дипломною роботою Віктора, в 2013 році вона була представлена французькому глядачеві в місті Монпельє (Франція) і зірвала бурхливі овації в тому числі від професійної спільноти. Цей перформанс неодмінно буде дуже цікавим як для досвідчених хореографів, так і для нового глядача.

Рубан брав участь у численних українських та міжнародних танцювальних перформанс-проектах, має багаторічний професійний досвід і закордону практичну освіту. Також він неодноразово був запрошений і працював у різноманітних проектах у співпраці із зарубіжними колегами з Франції, Польщі, Бразилії, Великобританії, Іспанії, Туреччини, Португалії, Лівану, Норвегії, США, Канади, Сирії, Голландії, Литви, Південної Кореї, Німеччини, Білорусі та Росії.

Джерело: gazeta.ua
Розділи: Новини культури