chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні можуть зняти серіал про першого вітчизняного арт-мецената

12 червня 2015 о 10:00

«Михайло Терещенко. Перший олігарх» – саме таку назву може отримати серіал про одного з перших в Україні мистецьких меценатів. Задум проекту брав участь в конкурсі ідей українських серіалів «The Next Big Thing» від 1+1 media, але не увійшов до шорт-листа конкурсу,повідомляє Арт-Україна.

Автор ідеї Ганка Третяк повідомляє, що в основі серіалу лежить біографічна книжка Михайла (Мішеля) Терещенка – «Перший олігарх». Події стрічки повинні розгортатися на початку ХХ століття в Києві, Лейпцігу, Парижі, Санкт-Петербурзі та Монако.

Михайло Терещенко був одним із найбагатших і найвпливовіших підприємців Європи. Мистецькі твори з його колекції зберігаються в трьох музеях світу. Терещенко знав 13 мов, навчався у провідних університетах Києва, Лейпціга та Лондона. Він працював у тимчасовому українському уряді.

Нагадаємо, що семеро фіналістів конкурсу  «The Next Big Thing» будуть визначені 27 червня на кінофестивалі «Відкрита ніч-Дубль 18».

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути