chrome firefox opera safari iexplorer

16 молодих художників змагатимуться за премію

07 липня 2015 о 12:00

PinchukArtCentre оголосив імена 16 художників, номінованих на Премію PinchukArtCentre у 2015 році — загальнонаціональну премію у сфері сучасного мистецтва, яка присуджується молодим українським художникам у віці до 35 років. Шорт-лист премії був сформований відбірковою комісією за результатами відбору з понад 800 заявок, отриманих в рамках четвертого конкурсу від молодих митців з усіх регіонів України та зарубіжжя.

До числа претендентів на Премію PinchukArtCentre 2015 увійшли: Kinder Album, Євгенія Бєлорусець, Данiїл Галкiн, Єкатерина Єрмолаєва, Анна Звягінцева, Микола Карабінович, Аліна Клейтман, Дар'я Кольцова, Сергій Мельниченко, Роман Михайлов, Сергій Петлюк, Микола Рідний, Іван Світличний, Сергій Якименко, група Мельничук-Бурлака та Відкрита група (Юрій Білей, Павло Ковач, Антон Варга).

Арт-куратор PinchukArtCentre Тетяна Кочубинська розповіла Cultprostir: «Визначаючи шорт-лист Премії PinchukArtCentre, в першу чергу, ми звертаємо увагу на художню якість робіт, індивідуальність художника та послідовність  його мистецької позиції. Важливо, що це завжди колективне рішення, яке є наслідком по-справжньому довгої, кропіткої роботи та відкритої дискусії. Кожні два роки формується новий склад Комісії, до якої запрошуються провідні українські арт-експерти. Ми також завжди включаємо до її складу представників регіонів. Цього разу – це Михайло Рашковецький з Одеси, два роки тому – Тетяна Тумасян з Харкова. Наразі ми з нетерпінням чекаємо на момент, коли зможемо розпочати відбір номінантів: спочатку в онлайн режимі, а згодом безпосередньо в рамках нашої живої дискусії в PinchukArtCentre. Для мене особисто стати одним із членів Відбіркової комісії Премії – це і велика честь, і великий професійний виклик».

Джерело: cultprostir.ua
Розділи: Новини культури

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути