chrome firefox opera safari iexplorer

Письменники з України претендують на російську літературну премію

04 листопада 2014 о 09:48

Російська літературна премія «Новая словесность» оприлюднила шорт-лист цьогорічних претендентів на перемогу. Поруч із Володимиром Сорокіним і Світланою Алексієвич опинились відразу кілька авторів, що народились і сформувались в Україні. Про це повідомляє Cultprostir.

Так, серед претендентів на «НОС» 2014 року є прозаїк Олександр Мільштейн, колишній харків'янин, поетка та есеїст Лінор Горалік, уродженка Дніпропетровська, письменник Володимир Рафєєнко (донедавна жив і працював у Донецьку), який нещодавно презентував свою творчість київським поціновувачам літератури у рамках форуму «Донкульт – мистецькі надра».

Російська літературна премія «НОС», заснована 2009 року, є відкритим проектом, який має на меті виявлення та розвиток новітніх трендів сучасної художньої словесності російською мовою. В різні роки її лауреатами ставали Андрій Іванов, Лев Рубінштейн, Володимир Сорокін. Переможець премії за голосуванням журі отримує 700 000 рублів, приз читацьких симпатій налічує 200 000 рублів. Ім'я володаря «НОС-2014» стане відоме наприкінці січня 2015 року.

Джерело: litgazeta.com.ua
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути