chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні засновано нову літературну премію

22 жовтня 2011 о 09:37

В Україні засновано нову літпремію – «Великий Їжак». Нагороджуватимуть 1000 євро найкращі книги з сучасної української дитячої літератури. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У конкурсі на здобуття премії братимуть участь книги сучасної україномовної дитячої літератури.

Засновники премії – ГО «Літературна премія «Великий Їжак» та ГО «Центр дослідження літератури для дітей та юнацтва». Вони перш за все прагнуть піднести статус українського письменника, який пише для дітей.

«Премія незалежна. Розмір премії – одна тисяча євро», – зазначають засновники нагороди...

Головним ефектом, на який вони сподіваються, є медійний резонанс семи книг «списку фіналістів». Це потрібно, щоб підвищити суспільну значущість сучасної української літератури для дітей, привернути до неї увагу читачів та суспільства в цілому, зацікавити дітей, батьків, бібліотекарів, учителів тощо найкращими україномовними книгами для дітей і тим самим сприяти комерційному успіху книжок, які утверджують традиційну для української літератури гуманістичну систему цінностей.

Довідка

24 жовтня о 14:30 в інформаційній агенції УНІАН (Київ) відбудеться прес-конференція засновників Літературної премії «Великий Їжак», а також членів комітету премії.

Під час прес-конференції буде оголошено членів журі цьогорічного конкурсу.

У прес-конференції братимуть участь:

  • Маріанна Кіяновська – письменниця, перекладач, президент ГО «Літературна премія «Великий Їжак»,
  • Уляна Гнідець – президент ГО «Центр дослідження літератури для дітей та юнацтва»,
  • Мар’яна Савка – письменниця, перекладач, видавець,
  • Юрій Макаров – український журналіст, телеведучий,
  • Іван Малкович – поет, видавець,
  • Тарас Федюк – письменник, лауреат Шевченківської премії, а також – інші засновники премії та члени комітету.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути