chrome firefox opera safari iexplorer

«Черемош-фест» відбудеться 24-26 липня на Івано-Франківщині

10 липня 2015 о 10:56

Природоохоронна акція, яку влаштовують у форматі фестивалю, цьогоріч відбудеться в с. Верхньому Ясенові Верховинського району Івано-Франківської області.

Мистецька атракція на 3 дні, що стартує 24 липня, «проти» забудови річки Черемош міні-гідроелектростанціями, аби краєвиди Карпат не перетворилися на техногенний об’єкт.

«Ідея дуже проста: є статус гідрологічного заказника, який має Чорний Черемош, і тому на ньому не будують міні-ГЕСів, а Білий Черемош ще не має. І тому наші друзі-екологи, природоохоронці, дружні громадські організації займаються створенням «вібрації», а ми цю «вібрацію» фестивалем перетворюємо в «резонанс», – розказав співорганізатор фестивалю Андрій Мельник.

На «Черемош-фесті» обіцяють рафтинг, лендарти, театр, вогняне шоу. А також дві сцени, з яких лунатиме рок, джаз, блюз, рок-н-рол та гуцульська музика. Приїдуть гурти «Вій», «Zapaska», «Гуцул Каліпсо», «Rock-H», «Pushkin! Klezmer Band», наша «Джалапіта» та «Механічний Апельсин».

«Мені здається, то треба бити, бо інакше не доходить. І бити так боляче по пальцях, по кінцівках, щоб люди розуміли: треба викидати ту пляшку, з якої ти п’єш на березі озера, у смітник, а не у річку», – поділилася думками вокалістка гурту «Джалапіта» Соломія Чубай.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути