chrome firefox opera safari iexplorer

Грошові прикмети, в які вірять українці

22 серпня 2015 о 10:32

Більшість українців свято вірить у прикмети щодо грошей. Найбільш поширені в Україні фінансові забобони з'ясували Banki.ua.

Отже, вважається, що найкраще гроші притягують самі гроші або коштовні метали. Тому жінки для притягування багатства повинні носити багато золотих прикрас. Чоловіки можуть використовувати запонки або затиск для краватки з золота.

Більшість забобонів стосується саме гаманця і його вмісту. Наприклад, гаманець має бути червоного або золотого кольору. Чоловікам підійде портмоне з червоним або золотим внутрішнім оздобленням або хоча б смужкою такого кольору.

Ще, щоб водилися гроші, необхідно носити в гаманці певним чином складену купюру номіналом один долар. При цьому валюту повинна подарувати людина більшого достатку.

Також у гаманці має лежати залізна гривня. Бажано, щоб це монета була з якоюсь особливою історією або випущена малим тиражем.

У гаманці при цьому має бути ідеальний порядок. Купюри необхідно розкладати суворо по номіналу. Великі з великими, а дрібні з дрібними. Всі вони крім того повинні лежати лицьовою стороною на схід.

Бажано старатися витрачати дрібні гроші, щоб у гаманці були лише великі купюри — вони, за повір'ям, і притягуватимуть великі доходи.

Зарплату ніколи не можна витрачати в перший день, треба, щоб вона переночувала в гаманці (у сучасних реаліях — на картці). При цьому забобонні люди уважно стежать, якими купюрами видають заробітну плату бухгалтер або банкомат — якщо новими і такими, що шурхотять, то це обіцяє надбавку до заробітної плати.

За жодних умов не можна позичати після заходу сонця. Взагалі краще не виносити гроші з будинку після заходу. Так що робити покупки краще вдень. Не можна також позичати у понеділок. Краще взагалі не проводити жодних грошових операцій у перший день тижня. А ось брати в борг не варто у вівторок, тому що віддавати буде важко.

Гроші слід брати правою рукою, а віддавати лівою.

В Україні вважається, що якщо знайшов гроші, то варто їх підібрати. Якщо знайдена монета з дефектом, то вона обіцяє щастя. Втім, японці навпаки ніколи не піднімуть чужі гроші на дорозі. В Японії це означає, що якщо ви взяли легкий подарунок від долі, вона забере у вас щось набагато цінніше.

Хоча в Україні до знайдених грошей теж упереджене ставлення. Так що якщо гроші були отримані легким шляхом, були виграні в лотерею або знайдені, то їх краще не зберігати, а відразу витратити.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Традиції

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути