chrome firefox opera safari iexplorer

Як вибрати ламінат: прості і корисні поради

31 серпня 2015 о 16:10

Якому виду підлогового покриття слід віддати перевагу?

При оформленні будь-якого приміщення дуже важливу роль відіграє вибір підлогового покриття: воно повинно поєднувати в собі якість, практичність, довговічність, і що важливо — гармоніювати з навколишнім оточенням. Звичайно, найоптимальнішим варіантом завжди є і буде натуральний матеріал, адже за своїми якісними і зовнішніми характеристиками паркетну дошку з шляхетної деревини складно з чимось порівняти. Однак ціна питання дуже часто змушує шукати альтернативу, оскільки таке покриття, як паркет, дозволити собі може не кожен. І альтернатива є — грамотно і зі смаком підібраний ламінат у Києві ні за виглядом, ні за якістю мало в чому поступається паркетній дошці, і при цьому всьому має більш демократичну ціну.

Що необхідно знати, вибираючи ламінат?

Для того щоб правильно вибрати ламінат, потрібно знати декілька простих правил:

  1. У першу чергу зверніть увагу на клас навантаження. Цим параметром визначається зносостійкість матеріалу, його довговічність і гранична здатність витримувати вагу. Клас навантаження позначається двозначною цифрою: для домашнього підлогового покриття вистачить 31-32 класу.
  2. Велике значення має товщина матеріалу. Саме цей параметр відповідає за такі цінні для покриття якості, як ударостійкість, теплопровідність, звукоізоляція. У середньому ціновому сегменті знаходяться ламелі товщиною 8 мм — це якраз те значення, якого достатньо для житлової кімнати.
  3. Наявність злобливих складових у складі матеріалу повинно зупинити вас від його покупки. В деякі дешеві види додається формальдегід, який автоматично переводить такий ламінат в розряд екологічно небезпечних матеріалів. Орієнтуватися треба на позначення Е1 — наявність цієї марки на пакуванні означає, що склад відповідає євростандартам.
  4. Водостійкість має значення, навіть якщо ви не збираєтеся використовувати ламінат для приміщення з підвищеним рівнем вологості. Стійкі до впливу вологи різновиди служать набагато довше, тому обов'язково поцікавтеся у продавця-консультанта на наявність цієї властивості. Також уберегти ламінат допоможуть спеціальні водовідштовхувальні мастики, якими натирається покриття.
  5. Ну і одну з найголовніших ролей відіграє зовнішній вигляд ламінату. Цей матеріал вміє маскуватися не тільки під дерево, а ще й під граніт, плитку і навіть мармур. Краще всього виглядає покриття натуральних кольорів і нейтральною текстури — такі зовнішні характеристики роблять оздоблюванне приміщення універсальним доповненням, навіть якщо ви одного разу задумаєте кардинально змінити дизайн кімнати.

Ці прості секрети допоможуть вам не помилитися з покупкою ламінату. Пам'ятайте — найголовніше, щоб обраний матеріал був практичним і гармонійно доповнював дизайн приміщення

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути