chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві пройде фестиваль ретро-машин

22 вересня 2015 о 09:57

У Музеї авіації в Києві на початку жовтня проходитиме великий технічний фестиваль Old Car Land. На гостей заходу чекатиме виставка ретро-автомобілів, велосипедів, мотоциклів, скутерів, автобусів, трамваїв, техніки і навіть ретро-тепловоз, повідомляють організатори. 

На участь у виставці вже зареєструвалося близько 450 екіпажів. Прес-служба Київміськадміністрації iнформує, що будуть представлені відреставровані зразки громадського транспорту, зокрема, автобуси і тролейбуси, побутова ретро-техніка та військова техніка Міністерства оборони. У рамках фестивалю також заплановані Фестиваль малої авіації, експозиція «Було — стало», в рамках якої відвідувачі зможуть побачити автомобілі до і після реставрації.

Також працюватиме «дитячий куточок» iз ретро-автомобілями і вертольотом, у які можна буде залізти.

На фесті буде велика ярмаркова зона (одяг і сувеніри від українських виробників). Крім того, пройдуть змагання BMX і MTB та стрибки на велосипедах на «подушку». Працюватиме майданчик автотюнингу та автозвуку.

Нагадаємо, ретро-авто вже красувалися у Львові, Кременчуці, Харкові та Запоріжжі.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути