chrome firefox opera safari iexplorer

У жовтні стартує Перша студентська ліга України з баскетболу

25 вересня 2015 о 17:00

Вперше в історії України вже у цьому спортивному сезоні 2015/2016 стартує Перший офіційний студентський чемпіонат з баскетболу.

Ініціатор та організатор проведення цього чемпіонату — Федерація баскетболу України.

24 вересня 2015 року на черговому засіданні президії ФБУ одноголосно були прийняті усі зміни до Регламенту стосовно проведення чемпіонату, повідомляє офіційний сайт федерації.

Отже, Перший студентський чемпіонат з баскетболу стартує в жовтні 2015 року і закінчується у квітні 2016 року грандіозним фіналом у київському Палаці спорту.

Пройде чемпіонат у три етапи. Перший етап – регіональний (ігри в рамках області – групи). Другий етап – дивізіон, ігри (один тур) серед восьми команд, які потрапили у другий етап за квотним принципом з областей, що входять до складу кожного дивізіону. Всього чотири дивізіони: Захід, Центр, Схід, Південь. Третій етап – фінальна частина Ліги. Вісім команд, які посіли перші 2 місця в дивізіоні, розіграють звання чемпіона Студентської ліги у фінальному турнірі. Фінал Восьми команд пройде в київському Палаці спорту 19 – 23 квітня.

На кожному етапі, починаючи з першого, будуть визначені переможець та призери. На кожному етапі вони будуть нагороджені відповідно до етапу. Нагородження на кожному етапі бере на себе ФБУ. І починаючи з другого етапу, Федерація бере на себе витрати на проживання, харчування команд і суддівство. Пізніше ФБУ презентує основний трофей Студентської ліги, за який команди битимуться. Кубок буде перехідним. Тобто у команди він буде зберігатися рівно рік, від фіналу до наступного фіналу з подальшим гравіюванням назви команди на кубку. У ректора ВНЗ-чемпіона збережеться копія Кубка.

Йдемо далі. Хто може брати участь у Лізі. Команди коледжів та ВНЗ з усіх регіонів України, які подали офіційну заявку згідно з технічними вимогами Ліги. У заявку можуть бути включені гравці денної форми навчання, два випускники ВНЗ, аспіранти або викладачі ВНЗ, які на момент початку змагань не старші 25 років, 2 гравці з іншого ВНЗ, в якому немає баскетбольної команди і вік яких на початок змагань не старший 21 року.

Гравці Першої, Вищої і Суперліги чемпіонату України можуть брати участь в іграх Студентської ліги. При цьому участь цих гравців у другому етапі можлива за умови зіграних 50% + 1 гра на першому етапі. У третьому етапі гравці Першої, Вищої і Суперліги можуть взяти участь, якщо вони зіграли 50% + 1 гра на першому і другому етапі.

В кінці зими буде проведено матч перспективних гравців Студентської ліги. Різними методами будуть відібрані 24 гравці і два тренери, котрі зіграють в Києві в матчі, який буде великим святом. По суті, це буде збірна студентська команда України.

На початку сезону Ліга проведе передсезонний турнір, в якому візьмуть участь 4 команди, і на якому буде презентовано перехідний Кубок Ліги та команди-учасниці Ліги.

Новинка Ліги – рейтинг активності. Рейтинг буде враховувати активність команд-учасниць в популяризації баскетболу, роботу команди над розвитком баскетболу у своєму місті, роботу з уболівальниками, презентабельність команди, поведінка гравців і тренерів та багато іншого.

Звертаємося до всіх студентів і викладачів фізкультури, завідувачів кафедри фізичного виховання і ректорів: настав час вийти на великі майданчики вашим командам, показати студентський баскетбол у всій його красі. Беріть участь у Студентській баскетбольній лізі!

А всім іншим любителям баскетболу, друзям і вболівальникам: слідкуйте за новинами чемпіонату на сайті Федерації баскетболу України (www.fbu.kiev.ua) та на сайті Студентської баскетбольної ліги України(www.sbl.uabasket.com ).

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути