chrome firefox opera safari iexplorer

Україні потрібна не лише політична, економічна, а й спортивна демонополізація, — Томенко

24 вересня 2015 о 16:47

Про це віце-президент Національного олімпійського комітету України Микола Томенко сказав, коментуючи результати сьогоднішнього засідання президії Федерації баскетболу України.

«Я неодноразово наголошував на небезпеці наявності конфлікту інтересів, скажімо, у футболі. Але сьогодні і в українському баскетболі склалася ситуація, коли олігархи хочуть використати факт власності баскетбольних клубів у своїх приватних інтересах», – зауважив він.

Тому, за його словами, ми повинні дуже чітко виконати норми міжнародних спортивних федерацій та бажано, щоб всі спортивні федерації України (переважно ігрових видів спорту) мали відповідну норму статуту, яка би передбачала, що, скажімо, один бізнесмен чи його бізнес-кампанія може бути власником лише одного клубу. «Таким чином ми би відновили нормальну спортивну конкуренцію і зняли би момент тиску відомих олігархів на прийняття рішень не лише в політиці, а й у спорті», – зазначив М. Томенко.

Він також поінформував, що за будь-яких обставин Федерація баскетболу організує Чемпіонат України та вперше в цьому році відбудуться змагання офіційної студентської ліги України.

«Отож, треба максимально сьогодні інвестувати в дитячий спорт для того, щоб потім мати конкурентні та успішні національні збірні», – підсумував Микола Томенко.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути