chrome firefox opera safari iexplorer

Спортивна громадськість проти ліквідації Міністерства молоді і спорту

21 вересня 2015 о 10:21

Виконком НОКу підготував звернення до Президента, Уряду та Верховної Ради з пропозицією максимально забезпечити фінансування усіх програм, що передбачають підготовку наших команд до Літньої та Зимової Олімпіади, що відбудуться, відповідно, в серпні 2016 року та у 2018 році.

Про це повідомив ініціатор звернення, Віце-президент Національного олімпійського комітету України Микола Томенко.

Він наголосив, що виконком НОКу також вважає, що важливу роль у підготовці до Олімпіади, окрім Національного олімпійського комітету повинне відігравати і Міністерство молоді і спорту, а тому НОК не підтримує ідею можливого об’єднання цього міністерства з іншими та створення спеціального уповноваженого органу.

«Високопосадовці, які намагаються зекономити гроші не там, де треба, свого часу переконали президента Януковича і передали у відання міністерства Табачника питання сім’ї, молоді і спорту, чим поставили під загрозу реалізацію низки державних програм. В результаті ця ідея була визнана хибною навіть попередньою владою, і діяльність Міністерства молоді та спорту була відновлена. Нині знову обговорюється ідея «фантастичної» економії бюджетних коштів при ліквідації Мінмолодьспорту та об’єднанні його з іншими відомствами. Цілком зрозуміло, якщо треба зекономити кошти, то необхідно оптимізувати роботу цього та інших міністерств, а не позбавляти можливості на державному рівні проводити політику в сфері підтримки фізичної культури, масового спорту, патріотичного виховання молоді тощо», – переконаний віце-президент НОКу.

Тим більше, зауважує він, якщо така реорганізація відбудеться, то це взагалі поставить під загрозу підготовку до міжнародних змагань, оскільки довший період не існуватиме жодної юридичної структури, яка би могла здійснювати державне фінансування підготовки спортсменів до олімпіад.

«Така позиція – не лише виконкому Національного олімпійського комітету, а і в цілому спортивної громадськості України», – підсумував Микола Томенко.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути