chrome firefox opera safari iexplorer

На Лисій горі влаштують «еко-шабаш»

30 жовтня 2015 о 13:11

31 жовтня студенти-біологи та волонтери влаштують еко-шабаш на Лисій горі.

Про це повідомив заступник директора Національного екологічного центру України Олексій Василюк.

«Еко-шабаш – захід студентської природоохоронної організації ДОП „Зелене майбутнє“, присвячений перетворенню регіонального ландшафтного парку „Лиса гора“ з місця „з дурним запахом“ на культурно-історичний та природоохоронний простір», — пояснив еколог.

За словами природоохоронця Олексія Марущака, подібний захід є не першим.

У жовтні Лису гору уже прибирали волонтери. За 4 дні активісти вивезли з території гори близько 15 тонн побутових та будівельних відходів.

«Щоб не допустити повторного перетворення гори звалище, 31 жовтня – у день року, коли Лисогір'я збирає рекордну кількість відвідувачів завдяки „темній“ стороні своєї історії – ми проведемо день екоосвітніх майстер-класів, лекцій та екскурсій, який плавно перейде у вечір, присвячений тематиці Хеллоуїну», — розповів Марущак.

Він додав, що у денній програмі на гостей заходу чекатимуть природничі лекції, присвячені рятуванню кажанів, підгодівлі птахів і виготовленню гніздівель для них, збереженню вікових дерев, зоозахисту та іншим аспектам практичної природо охорони.

А також цікаві зустрічі з експертами НЕЦУ, Всесвітнього фонду природи (WWF), Голосіївського нацпарку, Національного історико-культурного музею «Київська фортеця» тощо.

Вечірня розважальна програма міститиме музичні, літературні і театральні складові, нічний квест територією.

Організатори запрошуються всіх до участі – у якості гостей або волонтерів проекту.

Джерело: ЕраМедіа
Розділи: Довкілля

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути