chrome firefox opera safari iexplorer

З 1 листопада для українців — нові правила в'їзду до Росії

30 жовтня 2015 о 14:52

Росія змінила порядок перебування українців на своїй території, передає прес-служба МЗС України.

Починаючи з 1 листопада всі українці, які перебувають в РФ більше 90 днів і не мають оформлених документів на продовження цього строку, повинні до 30 листопада звернутися в підрозділи ФМС РФ для визначення статусу свого перебування та отримати відповідні дозвільні документи (патент, дозвіл на працевлаштування, вид на проживання і т.п.).

«З 1 грудня до громадян України, які порушили дозволений термін перебування на території РФ (90 днів протягом 180 днів) і не оформили дозвільні документи, будуть застосовуватися заходи адмінхарактера, у тому числі встановлення заборони в'їзду в РФ», — нагадали в МЗС України.

Виняток зроблено тільки для українських громадян, які прибули в РФ з південно-східних областей України, до них триває застосування пільгового міграційного режиму.

Нагадаємо, що з липня 2014 по 1 серпня для українців діяв тимчасовий пільговий міграційний режим, згідно з яким дозволялося перебувати на території РФ безвиїзно без отримання відповідних дозвільних документів більше зазначеного терміну.

Раніше російські ЗМІ писали, що РФ може почати масово депортувати українців з 1 листопада.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути