chrome firefox opera safari iexplorer

У Шенгенській зоні нові правила

10 жовтня 2013 о 11:48

Перебування на території країн Шенгенської угоди з закордонним паспортом десятирічної давності забороняється, пише svitua.org.

З 18 жовтня вступають в силу зміни до статті 5 Шенгенського прикордонного кодексу. Нові зміни передбачають, що іноземці, які перебувають на території країн Шенгенської угоди з закордонним паспортом, який був виданий більше десяти років тому, не матимуть права перебувати з ним на території країн Шенгенської угоди.

Для громадяни України, які проживають в одній із країн Шенгенської угоди та мають дозвіл на перебування та закордонні паспорти з подовженим терміном дії (тобто такі, що були видані більше десяти років тому назад) позбавляються права поїхати, наприклад, у відрядження чи відпустку до інших країн Шенгенської угоди.

Для Українців які мешкають, та перебувають закордоном і мають дозвіл на перебування та закордонні паспорти з подовженим терміном дії, унеможливлюється подорожі до інших країн Шенгенської угоди.

Джерело: ПІК
Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути