chrome firefox opera safari iexplorer

Омбудсмен ФРН вимагає скасувати вирок Сенцову

27 листопада 2015 о 15:02

Рішення Верховного суду Росії про законність вироку українському режисерові Олегу Сенцову, який отримав 20 років колонії за вигаданим звинуваченням в організації терактів у Криму, суперечить очікуванням федерального уряду Німеччини, засуджені повинні бути негайно звільнені, заявив омбудсмен при уряді ФРН Крістоф Штресер.

Верховний суд Росії визнав 24 листопада законним вирок Сенцову, який отримав 20 років колонії за звинуваченням у організації терактів у Криму. Цим вироком до 10 років позбавлення волі також був засуджений активіст Олександр Кольченко. Ще два фігуранта цієї справи, Олексій Чирній і Геннадій Афанасьєв, раніше отримали по сім років ув'язнення.

«З потрясінням я дізнався про підтвердження непропорційно суворого вироку щодо Олега Сенцова та Олександра Кольченка Верховним судом. Це рішення суперечить очікуванням федерального уряду в процесі, який має зв'язок з правозахисними зобов'язаннями Росії як члена Ради Європи», — заявив Штрессер, якого цитує прес служба МЗС ФРН.

Він додав, що влада Росії має «скасувати вироки і негайно звільнити засуджених». За словами омбудсмена, необхідно проведення «нового повноцінного розслідування» стосовно Сенцова і Кольченка.

Нагадаємо, суд виніс вирок попри те, що слідство не надало жодних доказів підготовки Сенцовим терактів у Криму.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути