chrome firefox opera safari iexplorer

Журналістка отримає 15 діб за напис "Янукович, мова – твій вирок. Не підписуй! "

01 серпня 2012 о 10:16

Як повідомила «Українській правді» Тетяна Чорновіл, напроти Межигір'я на дорозі жовтою фарбою вона написала «Янукович, мова – твій вирок. Не підписуй!».

За словами журналістки, це була її особиста акція, а Соколенко перебувала на місці як журналіст, щоб висвітити цю подію.  «Затримали нас спочатку працівники Державтоінспекції, потім привезли нас в Вишгородський райвідділ. Зараз нас передали суду», — додала Чорновіл.

За її словами, їй інкримінують статтю 173 – дрібне хуліганство, а Наталя Соколенко проходить як свідок. «Але якщо подивитись цю статтю, вона зовсім не підходить під ситуацію. Там йдеться про  нецензурну лайку, аморальну поведінку. Ситуація не підходить ні під перше, ні під друге», — зазначила Чорновіл.

Вона додала, що за законом за цим обвинуваченням можуть дати від штрафу до 15 діб адміністративного арешту. «Є така підозра, що можуть в принципі дати і 15 діб», — додала вона.

Розділи: Суспільство

24 жовтня

Інші дати
24 жовтня святкують:
  • День Організації Об’єднаних Націй (День ООН).
  • Всесвітній день інформації про розвиток.
Розгорнути
Народився Микола Біляшівський
(1867, м. Умань – 1926) – український археолог, етнограф, мистецтвознавець, музейний діяч. Один із засновників та дійсний член Української Академії Наук. В 1902-1923 роках - організатор і директор Київського міського художньо-промислового і наукового музею (тепер Національний художній музей України).
Розгорнути
День пам’яті Лук’яна Кобилиці
(1812, смт. Путила, Чернівецька область – 1851) – український громадсько-політичний діяч, керівник селянських повстань 40-х років 19 ст. на Путильщині (Буковині). Очолив виступи селян 22 громад, які рішуче відмовлялися відробляти панщину, самочинно переобрали сільську старшину, висунули вимоги відкриття українських шкіл, вільного користування лісами і пасовиськами. Як депутат австрійського парламенту виступив за надання політичної автономії Буковині і приєднання її до Галичини, вимагав скасування кріпацтва і передачу селянам землі без викупу.
Розгорнути