chrome firefox opera safari iexplorer

Журналістка отримає 15 діб за напис "Янукович, мова – твій вирок. Не підписуй! "

01 серпня 2012 о 10:16

Як повідомила «Українській правді» Тетяна Чорновіл, напроти Межигір'я на дорозі жовтою фарбою вона написала «Янукович, мова – твій вирок. Не підписуй!».

За словами журналістки, це була її особиста акція, а Соколенко перебувала на місці як журналіст, щоб висвітити цю подію.  «Затримали нас спочатку працівники Державтоінспекції, потім привезли нас в Вишгородський райвідділ. Зараз нас передали суду», — додала Чорновіл.

За її словами, їй інкримінують статтю 173 – дрібне хуліганство, а Наталя Соколенко проходить як свідок. «Але якщо подивитись цю статтю, вона зовсім не підходить під ситуацію. Там йдеться про  нецензурну лайку, аморальну поведінку. Ситуація не підходить ні під перше, ні під друге», — зазначила Чорновіл.

Вона додала, що за законом за цим обвинуваченням можуть дати від штрафу до 15 діб адміністративного арешту. «Є така підозра, що можуть в принципі дати і 15 діб», — додала вона.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути