chrome firefox opera safari iexplorer

Суд визнав незаконним підвищення тарифів на газ для населення

11 листопада 2015 о 10:53

Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною постанову Національної комісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕ) № 583 від 3 березня «Про встановлення роздрібних цін на природний газ, що використовується для потреб населення». Про це свідчить текст постанови суду № 826/9907/15 від 3 листопада 2015 року.

Суд встановив, що призначений президентом наприкінці 2014 року головою НКРЭКУ Дмитро Вовк не мав права підписувати постанову про підвищення тарифу на газ для населення, оскільки він перебував у статусі виконуючого обов'язки.

Також суд звернув увагу, що НКРЭКУ отримала право встановлювати тарифи на газ для населення лише з 1 жовтня 2015 року, коли набув чинності новий закон про ринок природного газу.

Крім того, як зазначає суд, в указі президента Петра Порошенка про створення НКРЭКУ відсутнє положення про правонаступництво комісії після ліквідації двох попередніх відомств, відповідальних раніше за тарифи на енергоресурси. А Конституція не передбачає умов і порядку правонаступництва відповідних національних комісій.

Позов був поданий трьома особами до НКРЭКУ, президента України, Кабміну, Мін'юсту і Нафтогазу України.

Джерело: ЕраМедіа
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути