chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові встановилюють пам’ятник автору музики українського гімну

25 грудня 2015 о 09:51

Бронзову скульптуру Михайла Вербицького встановили у Львові на відведеній площі, на перетині вулиць Степана Бандери, Генерала Чупринки та Михайла Вербицького. Місце організатори обрали дуже символічне, адже, окрім перетину вулиць, названих на честь великих українців, позаду пам’ятника розташовується школа, а навпроти височіє костел Марії Магдалини, частину якого займає Будинок органної музики.

Виконком міської ради ще в 2013 році затвердив місце для монумента. Відтоді проводили підготовчі роботи, облаштовували територію, виготовляли скульптуру. До цього часу єдиний пам’ятник Михайлові Вербицькому в Україні стояв у рідному місті композитора — Яворові, що на Львівщині.

Точна дата відкриття львівського пам’ятника наразі не відома. Раніше повідомлялося, що пам’ятник буде відкритий до кінця 2015 року, який на Львівщині був оголошений роком Михайла Вербицького.

Як розповів журналістам Володимир Середа, голова товариства «Надсяння», яке займалося збором коштів на пам’ятник, його кінцевий кошторис може збільшитись. Наразі товариство назбирало 900 тисяч гривень.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути