chrome firefox opera safari iexplorer

53 людини залишаються зниклими безвісти після Майдану

19 лютого 2016 о 14:18

Про це повідомила координатор «Пошукової ініціативи Майдану» Тетяна Слободян на прес-конференції в «Українському домі», – повідомляє LB.ua.

«Усього знайдено 957 осіб. Зараз залишаються 53 людини. Торік знайдено сімох: троє загинули, троє живі, ще один був в АТО і загинув там», – сказала Слободян.

Активісти перевіряли райони, морги, крематорії. Загальна площа пошукових робіт становила 100 кв. км.

«Знайдено безліч інформації, доказів, речей, які пов’язані з Майданом», – сказала Слободян.

При цьому правоохоронці відкрили лише 4 кримінальні справи з приводу зникнення людей, яких розшукує «Пошукова ініціатива Майдану», – повідомила інша представниця цієї організації Надія Друбова. Вона сподівається, що імена всіх зниклих людей додадуть до відкритих справ.

«У базі даних була Білоусова Юлія Миколаївна, яка зникла 24 лютого. Поліція дала відповідь, що її нібито знайшли ще до початку Майдану – 27 листопада 2013 року», – навела приклад Друбова. Білоусова залишається в базі зниклих.

За словами активістів, у 2014 році було прийнято постанову про те, щоб після втечі Януковича знищити всю доказову базу майданівців.

Активісти стверджують, що мають докази того, що майданівців знищували в крематоріях. Волонтери недавно відправили з цього приводу запити до прокуратури, МВС, КМДА – очікують відповідей у березні.

Джерело: ZIK
Розділи: Суспільство

20 вересня

Інші дати
Наталія Лотоцька 
1938 – театральна актриса. Лауреат Шевченківської премії. Ролі: Пріська («Шельменко-денщик» Г. Квітки-Основ’яненка), Хведоска («Дві сім’ї» М. Кропивницького), Поліксена («Кассандра» Лесі Українки) та ін. Ведуча передачі Українського радіо «Від суботи до суботи» (понад 30 років). 
Розгорнути
Народився Іван Світличний
(1929, с. Половинкине Луганської області - 1992) - український мовознавець та поет. Твори "Ґранатові сонети", "Серце для куль і для рим", "У мене тільки слово".
Свободу не втікати з бою, Свободу чесності в бою, Любити те, що сам люблю, А не підказане тобою, Свободу за любов мою Хоч і накласти головою, А бути все ж самим собою, — Не проміняю на твою, Ліврейську, жебрану, ледачу, Вертку, заляпану, як здачу, Свободу хама й холуя. Несу свободу в суд, за грати, Мою від мене не забрати — І здохну, а вона — моя. (c) Іван Світличний, 1929
Розгорнути