chrome firefox opera safari iexplorer

МОН планує створити фізико-технічний університет

23 лютого 2016 о 17:00
Сергій Квіт розповів про дію закону «Про наукову та науково-технічну діяльність», зокрема про плани Міністерства створити новий університет.

За словами міністра, закон сприятиме зміні інфраструктури наукових досліджень та реалізації нових наукових проектів. Про це він сказав під час наради з керівниками департаментів освіти та директорами обласних інститутів післядипломної освіти, що відбулась у Харкові.

Серед іншого, зазначив Квіт, Міністерство планує створити фізико-технічний університет, бакалаврська програма якого буде працювати на базі Київського національного університету ім. Т. Шевченка, а магістерська та PhD програми – на базі галузевих академій. Міністр підкреслив, що сучасна наукова установа має бути «не просто будинком з сучасними лабораторіями, а цілісною системою, де виховується науковець, де він може знайти інвестора для своїх досліджень».

Закон «Про наукову та науково-технічну діяльність» набрав чинності 16 січня цього року. Він був розроблений для врегулювання проблемних питань у науковій сфері.

Джерело: Студвей
Розділи: Новини освіти

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути