chrome firefox opera safari iexplorer

Партія Порошенка-Черновецького не давала мені мандат, а тому не їй його і забирати, — Томенко

25 березня 2016 о 18:01

Коментуючи рішення з’їзду партії «Блок Петра Порошенка» про дострокове припинення депутатських повноважень Миколи Томенка через його вихід із фракції, Микола Томенко наголосив, що вже більше ніж два роки він був і залишається ПОЗАПАРТІЙНИМ.

«Тому сьогоднішнє рішення партії БПП, яка, виходячи зі складу її керівних органів, має називатися, скоріше, партією Порошенка-Черновецького, не давала мені депутатського мандату. За мене голосували українські громадяни як за позапартійного, який йшов за списком Блоку Петра Порошенка, тому і не цій партії забирати в мене мандат», – зазначив М. Томенко.

Таке рішення БПП Томенко пояснює бажанням партії позбавитися тих депутатів, які у Верховній Раді говорять правду про відхід від передвиборчих обіцянок, даних після Революції гідності нинішніми Президентом і Прем’єром.

«Але сьогоднішнє рішення з’їзду БПП, приблизно, таке ж саме, як, наприклад, ухвалити рішення про те, що партія виступає за щасливу, багату і некорупційну Україну… А для того, щоб позбавити мене депутатського мандату, згідно зі ст. 81 Конституції України, треба спочатку ухвалити Закон про імперативний мандат, далі у Верховній Раді заслухати інформацію стосовно того, чи порушував позапартійний Томенко передвиборчу програму БПП, з якою йшов на вибори, а потім проголосувати більшістю від конституційного складу Верховної Ради», – зауважує М. Томенко.

«Тому я спокійно ставлюся до такого рішення партії Порошенка і планую далі працювати над виконанням своїх передвиборчих обіцянок у Верховній Раді України», – підсумував М. Томенко.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути